Direct een elektricien nodig in Roermond? Bel 085 106 1132 Of vul het formulier in

Groepenkast Roermond Wij staan in Roermond voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Roermond, hoofdvestiging Helmond

Groepenkast Roermond

Overweegt u om uw groepenkast in Roermond te laten vervangen of uitbreiden? Wellicht is uw huidige exemplaar al redelijk op leeftijd of heeft u kortgeleden geïnvesteerd in nieuwe elektrische apparaten. Beide zijn goede redenen om uw groepenkast aan te pakken.

Als u hier hulp bij nodig heeft, kunnen de elektriciens van FB Services u daarbij van dienst zijn. Neem contact op via 085 106 1132 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Dan zullen wij zorgen voor een veilige en uitstekend werkende groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Roermond?

De twee meest voorkomende redenen dat mensen een groepenkast laten vervangen zijn veiligheid en gebruiksgemak. Normaal gesproken heeft een groepenkast een levensduur van 15 tot 20 jaar. Zodra de groepenkast deze leeftijd bereikt heeft nemen de kans op een onveilige situatie en mogelijke ongemakken toe.

Het kan voorkomen dat schakelaars in brand kunnen vliegen en dat aardlekschakelaars af en toe niet meer werken. Dat kan gemakkelijk brand veroorzaken en zo voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Maar er kan nog meer misgaan.

Omdat onze elektrische apparaten steeds krachtiger worden en we ze meer gaan gebruiken krijgt zo'n oude groepenkast het lastig. Als er tegelijkertijd gebruik wordt gemaakt van meerdere apparaten uit dezelfde groep, kan dit leiden tot overbelasting. Hierdoor kunnen de stoppen doorslaan.

Een extra groep aanleggen in de meterkast? FB Services komt u helpen!
In Roermond en omgeving helpt FB Services met uw groepenkast

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Roermond?

Als er bij een aantal groepen overbelasting optreed hoeft dat niet direct te betekenen dat de groepenkast vervangen moet worden. Vaak is het uitbreiden van de bestaande groepenkast ook een mogelijkheid. In zo'n geval creëren we een of meerdere nieuwe groepen.

Met zo'n aanpassing kan de stroom evenrediger over de groepen verdeeld worden. En wanneer u een grootgebruiker als een sauna of een jacuzzi aanschaft kan hier een aparte groep voor worden aangelegd. Hetzelfde is mogelijk wanneer u graag zou willen overstappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

Iedere woning en elk pand heeft een groepenkast. Het is de locatie waar de elektriciteit het huis binnenkomt en over de verschillende groepen wordt verdeeld. Iedere groep levert dus stroom aan een specifiek gedeelte van het pand.

Als er te veel apparaten uit dezelfde groep op hetzelfde moment worden gebruikt loopt u het risico op overbelasting. Bij overbelasting of kortsluiting van een groep slaat de groepstop uit. Of wanneer dat niet gebeurd, de aardlekschakelaar. Het werkt dus als een veiligheidsmechanisme zodat er geen nare dingen gebeuren bij overbelasting.

Contact met FB Services voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Roermond

Wilt u het gevaar op onveilige situaties verminderen door uw oude groepenkast te laten vervangen? Of wilt u graag een groepenkast laten uitbreiden om het gebruiksgemak van de elektrische apparaten te verhogen? Als u in Roermond woont, is FB Services uw betrouwbare partner. Neem telefonisch contact met ons op via 085 106 1132 of vraag direct een offerte aan via het contactformulier.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1132

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!