Direct een elektricien nodig in Roermond? Bel 085 106 1132 Of vul het formulier in

Perilex stekker aansluiten

Wij staan in Roermond voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Roermond, hoofdvestiging Helmond

Perilex stekker aansluiten in Roermond

Bent u op zoek naar professioneel advies en ondersteuning van een erkende elektricien bij het aansluiten van een perilex stekker? Ons team van FB Services staat voor u klaar om u hiermee te ondersteunen. Bij FB Services staan wij altijd klaar om uw vragen over elektriciteit te beantwoorden. Bel ons op 085 106 1132.

Wat is een perilex stekker?

Meestal is de stroom die gewone stopcontacten (230 Volt) leveren voldoende voor de meeste huishoudelijke apparaten. Voor kookplaten of andere zware apparaten met een vermogen boven de 3.86 KWh is een gewoon stopcontact niet toereikend. Indien er een apparaat met een groot vermogen wordt aangesloten, is de kans op overbelasting van de groepenkast zeer reëel.

Een Perilex stekker is vereist wanneer je grotere apparaten wilt aansluiten. Lees verder om te begrijpen hoe een Perilex stekker precies functioneert. In plaats van de normale twee gaten, heeft een Perilex wandcontactdoos er vijf. De contactdoos is aangesloten op een 2-fase of 3-fase aansluiting, niet op een 1-fase aansluiting (standaard stopcontact).

De stroom wordt verdeeld over meerdere fasen bij een aansluiting van 2 of 3 fasen, om overbelasting van de leiding te voorkomen. Op deze manier kunnen zelfs de zwaarste apparaten veilig aangesloten worden. In tegenstelling tot een standaard stopcontact kan de Perilex aansluiting dubbel zoveel Volt leveren.

Om een 2-fase aansluiting te realiseren, moet je de Perilex contactdoos met vijf gaten gebruiken. Dit vereist 1 aardedraad, 2 nuldraden en 2 fasen. Een 3-fase aansluiting bevat altijd 1 aardedraad, 1 nuldraad en 3 fasen. Bij het aansluiten van een Perilex stekker komt er veel bij kijken, vooral bij een 3-fase aansluiting waarbij er sprake is van een groot vermogen.

Hulp inschakelen in Roermond van een elektricien

Voor het aansluiten van elektra is het over het algemeen gevaarlijk en wordt het niet aanbevolen om dit zelf te doen als u er geen verstand van heeft. Als u niet weet hoe u een inductie kookplaat moet aansluiten, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze elektriciens. Zij helpen u graag. Bij FB Services beantwoorden wij graag al uw vragen en helpen wij u bij het maken van een afspraak. U kunt ons bereiken op 085 106 1132.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1132

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!