Direct een elektricien nodig in Roermond? Bel 085 106 1132 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Roermond, hoofdvestiging Helmond

Krachtstroom aanleggen in Roermond

Als u interesse heeft in het koken op een elektrische kookplaat of als u een laadpaal wilt installeren, staan wij voor u klaar. Wanneer u meer stroom nodig heeft dan wat een standaard aansluiting kan leveren. Ons team staat klaar om u te ondersteunen bij het realiseren van krachtstroom en een 3-fase aansluiting in Roermond.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

De benamingen krachtstroom en 3-fasen aansluiting worden vaak in dezelfde context gebruikt. Er is echter een verschil tussen beide termen, aangezien krachtstroom enkel bedoeld is voor het gebruik van extreem zware machines. Als de term krachtstroom wordt gebruikt in woonhuizen, gaat het doorgaans om een 3-fasen aansluiting.

Met een 3-fasen aansluiting ontvangt u een stroomsterkte van 25 ampère, maar dan drie keer zo krachtig. Als gevolg hiervan ontvangt de groepenkast nu drie keer 230 volt (elektrische spanning), in plaats van slechts een keer 230 volt. Dankzij de toegevoegde spanning kunt u nu apparaten gebruiken die meer energie behoeven.

Er zijn verschillende mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan een bubbelbad, sauna of inductiekookplaat. Bij een gebruikelijke 1-fase aansluiting zou het gebruik van dergelijke apparaten direct leiden tot overbelasting. Het feit dat de stroomvoorziening nu verdeeld wordt over 3 fasen zorgt ervoor dat dit niet gebeurt.

FB Services is de juiste partij voor het aanleggen van krachtstroom!

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting is nodig als u hele zware machines wilt gaan gebruiken. Met deze apparaten is niet alleen een grotere energiebehoefte gemoeid, maar ook een verhoogde stroomspanning vereist. De standaardspanning van 230 volt die we gebruiken voor onze huishoudelijke apparaten, volstaat niet voor deze machines.

Een spanning van 400 volt wordt beschikbaar gesteld bij het gebruik van krachtstroom. Uw groepenkast moet worden aangepast om krachtstroom te kunnen gebruiken. Pas zodra dit is afgerond, kunnen de zware machines worden geïmplementeerd.

Aanpassingen van netbeheerder nodig?

Bij het aanvragen van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting is de aanwezigheid van zowel een elektricien als uw netbeheerder vereist. Voor het verzwaren van uw aansluiting kunt u hier een verzoek doen. Het is noodzakelijk dat de groepenkast over een 3-fasen hoofdschakelaar beschikt om alles correct te laten functioneren.

Als er nog geen schakelaar aangesloten is, kan FB Services dit voor u voorzien. Daarbij is het noodzakelijk dat apparaten die afhankelijk zijn van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting gebruik maken van het Perilex stekkersysteem en de overeenkomstige stopcontacten. Het stekkersysteem zorgt ervoor dat de spanning gelijk verdeeld wordt over de verschillende fasen.

Hulp inschakelen van FB Services

Laat FB Services uw nieuwe aansluiting verzorgen en wij zorgen ervoor dat alles geregeld wordt. Indien u een aansluiting nodig heeft voor krachtstroom, 2 fasen of 3 fasen, kunt u ons bereiken op 085 106 1132. Wij helpen u graag verder. Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op via 085 106 1132.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1132

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor krachtstroom aanleggen?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,NIBE Dubokeur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter