Direct een elektricien nodig in Roermond? Bel 085 106 1132 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Roermond, hoofdvestiging Helmond

NEN-keuring Roermond

Zoekt u een deskundige partij voor het uitvoeren van uw NEN-keuring in Roermond? Voor een grondige NEN-keuring schakelt u FB Services in. Onze ervaren monteurs voeren de keuring zorgvuldig uit en kunnen direct eventuele problemen oplossen.

Wat is een NEN-keuring?

Er worden verschillende NEN-keuringen uitgevoerd om te zorgen voor veilige installaties en apparatuur. De meeste NEN-keuringen hebben een zakelijke betrekking, zoals de NEN-3140. En er geldt ook een discrepantie tussen laagspanning, bijvoorbeeld NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

Bij het bekijken van normen voor particuliere huizen, is de NEN-1010 het belangrijkst. Als ervaren elektricien zorgen wij ervoor FB Services snel en doeltreffend wordt uitgevoerd. Neem gerust contact op via 085 106 1132 voor een afspraak.

NEN-1010 keuring in Roermond

De NEN-1010 keuring betreft het controleren van bestaande elektrische installaties op laagspanning. Normaal gesproken vallen ook de installaties in een standaardwoning hieronder. Veiligheid staat centraal in de NEN-1010 normen en het voorkomen van brand en elektrocutie is van groot belang.

Deze standaard wordt doorgaans toegepast bij inspecties en controles voor de afronding van projecten. De norm die wordt gecontroleerd bij keuringen van elektrische installaties, bijvoorbeeld voor de overdracht van een woning, is deze standaard. De NEN-1010 is al geruime tijd de norm in de laagspanning, en de meerderheid van de installaties voldoet aan deze norm.

De NEN-4010 norm, die bedoeld is als een gemakkelijke leesbare variant van de NEN-1010, is ook van toepassing naast de NEN-1010. Bij keuringen wordt geen gebruik gemaakt van de NEN-4010 norm. De NEN-1010 installatie normen zijn vooral voor monteurs begrijpelijker gemaakt door deze norm.

NEN-3140 keuring in Roermond

Bij NEN-3140 keuringen wordt de focus gelegd op bedrijfsprocessen en is het cruciaal om aan te tonen dat een werkgever voldoet aan de geldende eisen. De normen van de NEN-3140 richten zich vooral op het activeren van nieuwe installaties. Bij het plaatsen van zwaardere apparatuur in huis, zoals zonnepanelen, zijn deze voorschriften van cruciaal belang.

Als consument hoeft u doorgaans niet vaak rekening te houden met NEN-3140 keuringen. Werkgevers ervaren een aanzienlijke meerwaarde door regelmatig deze keuring te laten uitvoeren. Onze elektriciens nemen uw installaties onder de loep volgens de NEN-3140 normen, klaar om u te assisteren.

De NEN-3140 keuringen zijn wat meer gericht op bedrijfsvoering en zijn bijvoorbeeld nodig om aan te tonen dat een werkgeven voldoet aan de relevante eisen. Bij nieuwe installaties is het naleven van de NEN-3140 bijzonder belangrijk. Het is ook van belang om deze te respecteren bij de installatie van zwaardere apparaten in huis, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen.

In de praktijk zullen NEN-3140 keuringen niet vaak voorkomen voor consumenten. Maar als werkgever is het van groot belang om deze keuring regelmatig te laten uitvoeren. Daardoor kunnen de elektriciens van FB Services uw installaties inspecteren volgens de NEN-3140 normen.

FB Services is de juiste partij voor het aanleggen van krachtstroom!

Wanneer een NEN-keuring?

Een NEN-keuring is vooral relevant voor particulieren als er aanzienlijke wijzigingen in de elektrische installatie van een woning worden gemaakt. Als u overweegt krachtstroom aan te leggen of extra groepen toe te voegen, is een keuring een goed idee. Bij de aankoop van een nieuwe woning is het altijd verstandig om een keuring te laten uitvoeren.

Voor werkgevers is het verstandig om regelmatig NEN-keuringen te laten verrichten. Door deze keuringen kunt u altijd aantonen dat u voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Dit kan ook uw positie bij specifieke verzekeraars versterken en de veiligheid van uw medewerkers en klanten verhogen.

Schakel FB Services in voor uw NEN-keuring

Onze deskundige experts staan klaar om u te begeleiden bij het inspecteren en indien nodig aanpassen van uw installatie. Onze bekwame vakmensen staan klaar om u te assisteren bij het controleren en eventueel aanpassen van uw installatie. Uw installatie blijft veilig en efficiënt functioneren met onze hulp.

Bent u van plan om een inspectie in te plannen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Bel ons dan op 085 106 1132 om te overleggen. Wilt u dat wij met u in contact komen? Vul dan het contactformulier op onze website in.

Veel gestelde vragen

Is een NEN-keuring verplicht?

Een NEN-keuring is niet noodzakelijk volgens de Nederlandse wetgeving. Mogelijk stellen verzekeraars een keuring verplicht om deel te nemen en de veiligheid van uw installaties te waarborgen.

Als mijn elektra niet aan de normen voldoet en wordt afgekeurd, wat zijn dan de juiste stappen?

Na afkeuring zijn er wijzigingen nodig in de elektrische installatie. Schakel voor deze werkzaamheden een elektricien van FB Services in.

Wie zijn gekwalificeerd voor het uitvoeren van NEN-keuringen?

Er moet een NEN keurmeester met de vereiste certificering worden ingezet voor NEN-keuringen. Hier hebben we iemand die gecertificeerd is voor de specifieke NEN norm die moet worden gekeurd.

Kan ik een NEN-certificaat controleren?

Het is toegankelijk om de echtheid en geldigheid van NEN-certificaten te controleren. De QR-code op elk NEN certificaat kan worden gescand om deze te valideren.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1132

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!