Direct een elektricien nodig in Roermond? Bel 085 106 1132 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Roermond, hoofdvestiging Helmond

Groepenkast installeren Roermond

Het installeren of vervangen van een groepenkast in Roermond is iets wat u met een gerust hart kunt toevertrouwen aan FB Services. Onze ervaren monteurs staan tot uw dienst om u te helpen bij het uitzoeken, aankopen en installeren van een nieuwe groepenkast. Laat ons u ondersteunen bij het bepalen van het aantal benodigde stroomgroepen en de eventuele noodzaak voor krachtstroom in uw woning.

Bent u van plan om een nieuwe groepenkast te laten plaatsen in Roermond? Onze medewerkers helpen u graag verder. Voel u vrij om contact op te nemen met een van onze medewerkers om alle opties te bespreken. Neem contact met ons op door te bellen naar 085 106 1132 of ons handige contactformulier op de website in te vullen.

Een extra groep aanleggen in de meterkast? FB Services komt u helpen!
In Roermond en omgeving helpt FB Services met uw groepenkast

Soorten groepenkasten

Gewoonlijk worden er twee varianten groepenkasten herkend in de elektro-installatietechniek. Een groepenkast met een enkele fase, afgezet tegen de versie met drie fasen. Maar wat maakt deze groepenkasten verschillend van elkaar en welke heeft u eigenlijk nodig?

Misschien bent u bekend met het concept van 1-fase en 3-fase stroom. Het gebruikelijke 1-fase stroom is over het algemeen voldoende voor het dagelijkse gebruik van huishoudelijke apparatuur. Het zwaardere 3-fase stroom is noodzakelijk voor het aandrijven van inductie kookplaten, laadpalen en andere grote stroomverbruikers.

Als u van plan bent om deze grote energieverbruikers in huis te halen of op korte termijn aan te schaffen, is de 3-fase groepenkast het meest geschikt. Als u dit echter niet van plan bent dan is 1-fase voldoende en ook vaak de goedkopere optie. Onze monteurs delen graag hun kennis en ervaring om u te adviseren.

Oude stoppenkast vervangen Roermond

Soms kan het zo zijn dat u nog een oude stoppenkast heeft, zeker in een oude woning. In Roermond zijn stoppenkasten te herkennen aan de grote ronde stoppen, anders dan de schakelaars op moderne groepenkasten. Indien er een stop doorslaat, zal deze vervangen moeten worden om de stroomgroep weer aan te krijgen.

Mocht u nog een verouderde stoppenkast in uw woning hebben, dan raden wij u meestal aan om over te stappen op een groepenkast. Doorgaans hebben groepenkasten minder brandgevaar dan stoppenkasten. Met de leeftijd van de stoppenkast stijgt ook het risico op vervelende situaties.

Zou u uw stoppenkast in Roermond willen laten vervangen door een eigentijdse groepenkast? Zoekt u informatie over de mogelijkheden en kosten bij FB Services? Wij staan voor u klaar als u contact met ons opneemt! U kunt ons altijd bereiken door te bellen naar 085 106 1132 of een bericht achter te laten via het contactformulier.

Groepenkast vervangen Roermond

Als er al een groepenkast in uw woning aanwezig is, kan het nodig zijn om deze te laten vervangen. Met de snelheid van de ontwikkelingen in huis neemt de belasting op ons stroomnetwerk toe. Het is essentieel dat de groepenkast, het kloppende hart van de elektra in uw huis, in lijn beweegt met deze ontwikkelingen.

In drie specifieke gevallen is het vervangen van een groepenkast in Roermond cruciaal. Indien u uw oude woning gaat moderniseren, bijvoorbeeld met zonnepanelen, of als u van plan bent om de groepenkast ingrijpend uit te breiden. Maar ook als uw elektriciteitsnet aangepast wordt en uw groepenkast niet voldoet aan de nieuwste voorschriften.

Onze vakmensen bij FB Services zijn bedreven in het installeren en vervangen van groepenkasten in Roermond. Onze monteurs, met hun passie voor het vak, zijn er om u te ondersteunen bij het inschatten van de noodzaak, het kiezen van de juiste groepenkast en de professionele installatie ervan. Onze deskundige monteurs, met hart voor hun vak, zijn gereed om u van dienst te zijn.

Merken van groepenkasten

Op de markt zijn groepenkasten van verschillende merken in overvloed te vinden. Hoewel alle groepenkasten die in Nederland worden verkocht voldoen aan strenge normen, adviseren elektriciens allemaal om te kiezen voor een A-merk. Voor groepenkasten van A-merken betaalt u mogelijk extra, maar u krijgt verzekerd betrouwbare werking en maximale veiligheid.

In Nederland staan Hager, ABB, Eaton, Attema en Schneider bekend als veelgebruikte merken voor groepenkasten. Bij FB Services hebben onze elektriciens ruime ervaring met de diverse groepenkasten die verkrijgbaar zijn in Nederland. Zij staan klaar om u te adviseren bij de juiste keuze. Bovendien bieden wij ervaren installatie en snelle ondersteuning bij moeilijkheden.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de verschillen als het gaat om een stoppenkast en een groepenkast?

De grote ronde knoppen in een stoppenkast dienen te worden vernieuwd bij kortsluiting of overbelasting. Een groepenkast daarentegen heeft schakelaars, die u aan en uit kunt zetten.

Wat is het onderscheid tussen een meterkast en een groepenkast?

De meterkast is de centrale locatie waar de verbindingen voor gas, water en elektra samenkomen in huis. Vaak is de groepenkast aanwezig in de meterkast.

Wie mag de meterkast aanpassen?

U kunt zonder problemen aanpassingen in de meterkast doorvoeren, zolang deze niet is verzegeld. Een monteur met 'zegelrecht' is gemachtigd om veranderingen aan te brengen in verzegelde zaken.

Is het verstandig om zelf aan de groepenkast te sleutelen?

De groepenkast is geen speelplaats; laat het werk over aan experts. Zonder de juiste achtergrond kan werken met elektriciteit riskant zijn.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1132

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor groepenkast installeren?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter