Krachtstroom aanleggen in Roermond

Tegenwoordig vragen sommige inductiekookplaten teveel vermogen voor een normaal stopcontact, waardoor ook deze aangesloten dienen te worden met een zogeheten perilex-stekker. Laat u voor aanschaf van een inductiekookplaat goed adviseren. Het aansluiten van krachtstroom is een behoorlijke investering en ook een grote ingreep voor de groepenkast.

Krachtstroom thuis aansluiten

Voor grotere apparaten is het niet voldoende om de normale 230 Volt aansluiting te hebben. Sauna’s, jacuzzi’s en compressor en hebben daarom een meerfasen-aansluiting nodig. Deze zorgt voor extra vermogen, zodat de apparaten naar behoren kunnen werken en de groepen niet overbelast raken. Deze extra fase(s) kunt u aanvragen bij Enexis. Vervolgens kunt u gebruikmaken van de diensten van onze vakkundige elektriciens van FB Services om de benodigde aanpassingen in de groepenkast te bewerkstelligen. Daarnaast kunnen wij voor u een krachtstroom stopcontact aanleggen. Deze heeft 4 of soms 5 polen, waardoor de spanning een stuk hoger ligt dan bij een normaal stopcontact. Krachtstroom laten aanleggen in Roermond? Neem contact op met FB Services voor een elektricien met jarenlange ervaring.

Elektrische auto opladen

Krachtstroom is een lastige term die nog wel eens verward wordt met een meerfasen-aansluiting. In veel gevallen is alleen een meerfasen-aansluiting voldoende om huishoudelijke apparaten, die meer vermogen vragen, aan te sluiten. Ook voor het opladen van een elektrische auto is wat meer vermogen nodig dan voor een normaal stopcontact kan leveren. Hoewel vaak een stekker wordt bijgeleverd voor het opladen met een normaal stopcontact, raden wij u dit ten zeerste af! Een normaal stopcontact kan doorbranden door het opladen van een auto. Het wordt aanbevolen om een aparte groep te reserveren voor de auto om problemen te voorkomen.

Wilt u meer weten over fases en krachtstroom of wilt u een afspraak maken met een van onze elektriciens? Neem dan contact op met FB Services! In Roermond en omgeving zijn onze elektriciens dé specialist op het gebied van het aanleggen van krachtstroom.