Direct een elektricien nodig in Roermond? Bel 085 106 1132 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Roermond, hoofdvestiging Helmond
Bescherm uw woning tegen overbelasting van de elektriciteit Redactie, 30 juni 2024
FB Services: de ervaren elektricien voor Roermond en omliggende gebieden!

De groepenkast heeft een maximale belasting van 3. 600 Watt per groepWat gebeurt er als er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze vragen meer stroom dan toegestaan?Dan zal de groep automatisch uitschakelen op het moment dat alle apparaten tegelijkertijd in gebruik zijn

In het geval van een groep die overbelast is, wordt er meer stroom gevraagd dan er beschikbaar is. Als er sprake is van één groot apparaat dat meer stroom nodig heeft dan er geleverd kan worden, kan dit leiden tot overbelasting van de groep. Wanneer de elektriciteit overbelast is, kan dit leiden tot brandgevaar omdat de draden en stekkers warm worden.

De groep zal automatisch uitschakelen zodra het maximale vermogen is bereikt, dit om overbelasting te voorkomen. Dit is de beveiligingsmechanisme van de groep, wat zorgt voor extra veiligheid omdat overbelasting niet mogelijk is. Als u overbelasting wilt voorkomen, kunt u dit doen door extra groepen aan de groepenkast toe te voegen.

Inductie koken: de juiste keuze voor uw veiligheid

Koken op inductie is niet alleen duurzaam, maar ook zeer efficiënt. Bij de aanschaf van deze kookplaat wordt er relatief veel stroom gebruikt, maar er gaat vrijwel geen energie verloren tijdens het bereiden van uw maaltijden. In contrast met gas, waarbij aanzienlijk meer gas verloren gaat, is dit niet het geval bij inductie.

Laat een gecertificeerde elektricien uw groepenkast aanpassen bij plaatsen van zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen op uw dak wilt laten plaatsen, kan het soms vereist zijn om uw groepenkast uit te breiden. De uitbreiding van de groepenkast hangt af van de omvormer-type die bij de panelen hoort. Het wordt niet bepaald door het aantal panelen, maar door het type omvormer of uw groepenkast moet worden uitgebreid.

Voorkom brandgevaar door tijdig een erkende elektricien in te schakelen

Indien u regelmatig problemen ondervindt met stroomstoringen als gevolg van overbelasting op de groepenkast?Dan is het verstandig deze te laten uitbreiden door een gecertificeerde elektricien. Het is beter om dit niet zelf te proberen, omdat het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1132

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!