Direct een elektricien nodig in Roermond? Bel 085 106 1132 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Roermond, hoofdvestiging Helmond
Wat kunt u doen bij een stroomstoring Redactie, 9 februari 2024
In Roermond is FB Services snel ter plaatse bij een stroomstoring.

Op het moment dat u aan het koken bent, kan het erg frustrerend zijn wanneer de stroom plotseling uitvalt. Als u bezig bent met klussen in huis en de stroom valt plotseling uit, kan dat erg lastig zijn. Een stroomstoring komt eigenlijk nooit gelegen en u wilt dan ook dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost.

De eerste stap bij een stroomstoring

Het uitvoeren van de stekkerproef is de eerste stap die u moet doen bij een stroomstoring. Het achterhalen van een defect apparaat of elektrische aansluiting kan gemakkelijk gebeuren door middel van de stekkerproef. Gemiddeld genomen duurt het zo'n 10 minuten om de stekkerproef uit te voeren, afhankelijk van de grootte van uw huis en het aantal elektrische apparaten dat u gebruikt.

Als u hier zelf niet mee vertrouwd bent, kunt u het beste een professionele elektricien inschakelen. Hou er rekening mee dat als het om een kapot apparaat gaat, de kosten van de elektricien hoog uit kunnen vallen. Dit heeft te maken met het feit dat de elektricien bij u langs is geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen verhelpen.

Stroomstoring? Vind het defecte apparaat met deze eenvoudige gids

Zorg ervoor dat alle groepen in de meterkast worden uitgeschakeld of dat de zekeringen van de groepen worden verwijderd. Verwijder alle stekkers uit de stopcontacten in het hele huis. Zet de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast weer aan.

Doe één voor één de stekkers in het stopcontact en zet ze vervolgens één voor één aan. Wacht totdat het apparaat volledig is ingeschakeld voordat u doorgaat naar het volgende apparaat. Als het probleem zich voordoet bij het aanzetten van een specifiek apparaat, is dat apparaat de oorzaak.

Indien het probleem niet te herleiden is naar de apparaten, dan is de installatie de oorzaak. Als dat het geval is, is het raadzaam om een erkende elektricien in te schakelen om het probleem voor u op te lossen. Het is niet verstandig om zelf te proberen aangezien het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1132

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!