Direct een elektricien nodig in Roermond? Bel 085 106 1132 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Roermond, hoofdvestiging Helmond
Een professional inschakelen voor krachtstroom aanleggen Redactie, 3 januari 2024
FB Services is de juiste partij voor het aanleggen van krachtstroom!

Bent u op zoek naar een moment van ontspanning in uw eigen jacuzzi of sauna?Heeft u de wens om een oplaadpunt te hebben voor uw elektrische auto bij uw woning?Zowel voor een rustgevend moment in uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Om uw apparaten optimaal te laten werken, is het essentieel om krachtstroom aan te leggen. Voor een goede aanleg van krachtstroom is het belangrijk om voldoende informatie te hebben. Bij het aanleggen van krachtstroom is het altijd aan te raden om een professional in te schakelen.

Waarvoor is krachtstroom nodig?

Apparaten die extra vermogen nodig hebben, vereisen krachtstroom, ook wel bekend als 380 volt. Warmtepompen, bepaalde elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's zijn voorbeelden van apparaten die krachtstroom nodig hebben. In tegenstelling tot de standaard 230 volt, maakt krachtstroom gebruik van een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat.

Het laten aanleggen van krachtstroom in uw woning

Wanneer een expert krachtstroom in uw huis aanlegt, doorloopt hij verschillende stappen. Een monteur plaatst de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Indien uw woning nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, moet deze mogelijk worden vervangen door een 3-fasen hoofdschakelaar.

Bij een goede werking van de 3-fasen hoofdschakelaar, moet de aansluiting verzwaard worden door de netbeheerder. Bij het installeren van krachtstroom wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep gescheiden zijn. Wanneer krachtstroom aangelegd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Indien u gebruik wilt maken van krachtstroom voor uw laadpaal, zal de kabel vaak naar buiten moeten worden getrokken. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een ijzeren omhulsel om de kabel te beschermen, wat de prijs iets omhoog brengt. Houd er rekening mee dat krachtstroom niet altijd vereist is, afhankelijk van de behoeften van uw apparaten.

Bent u geïnteresseerd in het doen van een aanvraag?

Bij het zoeken naar een vakman om krachtstroom te installeren, is het belangrijk om de volgende checklist te raadplegen. Welke apparaten in uw huis hebben krachtstroom nodig? Waar wilt u elk apparaat plaatsen?Hoe is de indeling van uw meterkast? In welk jaar is uw huis opgetrokken?

Het laten aanleggen van krachtstroom is een zorgvuldige klus en moet worden overgelaten aan een vakbekwame elektricien. Voor een geslaagde installatie is het van essentieel belang om goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een deskundige vakman. Om een nauwkeurige prijsopgave te verkrijgen, kunt u het beste contact opnemen met een professionele elektricien voor een offerte op maat.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1132

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!